Bankhead Orthodontics Remodel

commercial location

wentzville, mo

project description

Bankhead Orthodontic Specialists in Wentzville, MO required more room to grow the practice and accommodate added seating within the waiting area and patient stations for the clinic. We were hired to plan and design the remodel and expansion of their 3,670 SF. Wentzville dental office.

Lighting in the clinic was a big concern, so we specified fixtures that produced multi-directional light. In addition to shining light down, the fixtures bounce light off the ceiling and completely brighten the space. The glass partitions were developed to help add privacy between stations without obstructing light and provide additional storage.

Color selections consisted of neutral backdrops with a warmth of modern wood patterns and clean glass. Vertical etched glass patterns and vertical grain laminate was selected to increase the perceived height of the office ceilings.

A custom trough sink was designed for the brushing station along with a custom door to the doctor's office which has the window on diagonal. This special design feature gives the clinical staff the ability to communicate with the doctors visually if they needed assistance with a patient.

share this commercial project

Srote & Co services

 

 

related commercial projects

  • Helicopters, Inc. Executive Suite

    This renovation and tenant finish was created to reflect precision and fluidity, much like the aviation i...

  • Kennerly Center

    Design of the original shopping center in 1996. Over the years we have provided an ongoing tenant finish ...

  • Walgreens

    This new Walgreens directly across from St. Anthony's hospital in South County has been one of its most s...

  • Bank Building

    It was important to integrate this commercial bank structure with its nearby residential zoning districts...

  • Save-A-Lot grocery store building architecture and design

    Save-A-Lot Grocery Store

    This 19,000-square-foot Save-A-Lot grocery store building was designed for 205 E. Washington St. in Clint...

  • Studio Office Exterior Architecture

    Architectural Office

    Formally known Schaub+Srote moved into this studio office space after relocating from their original St. ...

inspiring design that moves you ®