Project Spotlight – Heritage House

Every space in this historic residence is incredibly unique! The focus of this Srote & Co interior design project was retaining the fundamental nature and character of the original historic brick house built in 1904, while updating it to meet the functional needs of today’s active family.

These areas, which include the foyer, parlor, study, butlers pantry, and powder room underwent complete restorations/renovations while honoring and maintaining the history of the home. The new bar and upper wine cellar are housed in the original kitchen.

While the existing portion of the home is largely used when entertaining, an expansion of living space was added to the rear of the residence to accommodate the family’s daily activities including the primary bedroom and bathroom, kitchen, pantry, formal powder room and great room. Special attention was paid during the material and millwork specification process to seamless blend the old with the new.

For more details and images of Heritage House, and other Srote & Co projects,

visit the Interior Design Portfolio at Srote & Co.

Project Spotlight – Bankhead Orthodontic Specialists

Today we are excited to share a recent renovation/addition to an orthodontic office in Wentzville. Our focus on this project was not only to provide a much-needed update to the aesthetics, but also to nearly double the square footage. The goal was to better accommodate their growing practice by enlarging the waiting area, provide more private office space, add another consultation room, and create seating in the clinic itself.  This project is an example of our interior and commercial architecture departments partnering to provide a seamless process from development through completion.

Check out the before photos at the end of this post!

The newly designed waiting area is almost the size of the old office! With all of this extra space we were able to create features such as a laptop bar and an arcade. 

The clinic updates focused on bringing in more natural and supplementary lighting, not only to improve the functional task lighting, but to also cheer up a previously dreary space.  By having the glass element on the partitions, we were able to increase patient privacy while also keeping things open and bright.

THE BEFORES……

FOR MORE DETAILS ON OUR COMMERCIAL OR INTERIOR DESIGN SERVICES – visit SroteCo.com